Lions klub Nova Gorica letos praznuje 30 let delovanja. Tako so 1. junija 2024 obeležili jubiljeni, 30. Charter night.

Predsednik kluba je ob otvoritvi pozdravil navzoče. Članica Tea Stibilj Nemec je prebrala cilje in načela Lionizma. V nadaljevanju se je predsednik zbranim zahvalil za udeležbo na praznovanju tridesetega Charter night. Trideseti charter so proslavljali v krogu članov kluba, družine in prijateljev. Prisotni so bili ustanovni člani kluba Mihael Demšar, Stojan Volčanšek in Dušan Ambrožič. Žal se ustanovni član in prvi predsednik kluba Vasja Klavora zaradi bolezni dogodka ni mogel udeležiti.

Posebno čast in pozornost jim je s svojo udeležbo namenil gospod Marko Tribušon, podžupan Mestne občine Nova Gorica. V svojem pozdravnem govoru je pohvalil, da idejo dobrodelnosti klub že tri desetletja neguje in širi v lokalnem in širšem okolju ter  zaželel še veliko uspehov na naši bodoči lionistični poti. Ob tej priložnosti je predsedniku Viktorju Trojerju  izročil protokolarno darilo s simbolom Mestne občine Nova Gorica. Z namenom večje prepoznavnosti lionističnega poslanstva kluba so gospodu Tribušonu podarili zbornik prvih dvajset let Lions kluba Nova Gorica.

Starosta kluba Cividale del Friuli Manzano Gigi Bellini in predsednik Denis Ioan sta  še posebej zaželela novih, uspešnih poti, da bi z nesebičnostjo nadaljevali humanitarne cilje lionizma. Lepo presenečenje je bila košara domačih dobrot in šopek rož za Teo in Tatjano. Predsedniku Denisu so izročili uokvirjeno idrijsko čipko, članom pa steklenico vina in šopek za njihove gospe.

Predsednik Viktor Trojer je ob tej slovesni priložnosti podelil tudi posebna darila, medalje Lions za ustanovitelje kluba, kladivca za past predsednike kluba, značke za člane, tajnico in finančnico, vsem prisotnim pa bo v lep spomin lions kemični svinčnik.

Članica Lions klub Vogrsko Nadja Kranjc in Dragica Rejec Taljat, članica Lions klub Soča Kobarid, sta se v imenu svojih klubov zahvalili za vso dobrodelnost, ki smo jo posredovali pomoči potrebnim vsa leta delovanja. Večer je imel dobrodelno noto, zbrana sredstva bodo namenili za humanitarne namene.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox