Izlet članic Lions kluba Goriška v deželo izdelovalcev očal

Članice LK Goriška so se takoj po ustanovitvi kluba priključile akciji zbiranja odrabljenih očal. Povezale so se optiko G5 v Novi Gorici, ki deluje v sklopu optik družbe G5. S skupnimi močmi so v letošnjem lionističnem letu zbrale 386 korekcijskih in sončnih očal.

V petek, 31. maja 2024 so jih obiskale v njihovi najstarejši poslovalnici v Auronzu, ki se ponaša s 150-letno tradicijo. Poleg očal najkvalitetnejših izdelovalcev  ponosno prodajajo očala, narejena v Cadore. Direktorju Gianpaolu so predale listino z zahvalo in priložnostno darilo. Zaposleni so z zanimanjem prisluhnili, zakaj Lionsi zbiramo rabljena očala in kako pridejo do novih uporabnikov.

Čeprav je bil dan deževen in oblačen, so izkoristile lepo priložnost za nakup novih sončnih očal.

Po kosilu ob jezeru Cadore so se povzpele še višje, na 1396 metrov nadmorske višine. Obiskale so najvišje ležeči obrat, kjer ročno izdelujejo izključno očala s kovinskim okvirjem. Očarane so bile nad skrbnostjo in ponosom zaposlenih, ki nadaljujejo tradicijo ročno izdelanih očal. Zaželele so jim uspešno delovanje tudi v bodoče!

Nazaj grede so si ogledale še sotesko v Sappadi. Dež in slabo vreme nista pokvarila vzdušja. In dogovor ob zaključku izletniškega dne – ob priliki ponovimo. so si obljubile.

Čestitke za letošnje aktivno leto delovanja in vsa vaša lepa druženja.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox