“Tečem da pomagam” – Spominski tek Gorazda Giderja v sklopu 42. Maratona Treh src v organizaciji LK Gornja Radgona

Posebnost letošnjega maratona je posebna trasa teka »Tečem da pomagam« v spomin na dolgoletnega člana organizacijskega odbora Maratona treh src in člana Lions kluba Gornja Radgona. Pobuda je bila podana prav iz Lions kluba.

Letošnji Maraton treh src je ponovno potrdil sloves ene najbolj kakovostno organiziranih športnih prireditev v mednarodnem merilu. Cilj 42. športne prireditve je preteklo več kot 7.000 udeležencev iz 26-ih držav. Organizatorji teka so letos odgovoren odnos do narave dopolnili z družbeno odgovorno potezo, ki so jo udejanjili z dobrodelnim tekom Gorazda Giderja »Tečem, da pomagam«. Za pobudo stojijo Lions klubi Pomurja ter Lions klub Bad Radkersburg – Mureck, ki so se pri snovanju dobrodelne akcije naslonili na karizmatično lokalno osebnost, tesno povezano s športom: mnogo prezgodaj preminulega Gorazda Giderja.

S prostovoljnimi prispevki udeležencev in tekačev na posebni, častni trasi, so zbirali sredstva, ki bodo namenjena Društvu slepih in slabovidnih Pomurje ter za spodbujanje športnega udejstvovanja otrok iz ranljivih družin v občini Radenci.

Lepo pa je bilo videti, da so številni Lioni in druge javne osebnosti tudi obiskali Lions stojnico. Teka so se udeležili tudi iz Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Pomurja.

Vse čestitke gredo organizatorju Lions klubu Gornja Radgona. Šteje vsak korak, vsaka gesta in še tako mala pomoč.

 

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox