Praznovanje 20. Obletnice Lions Klub Konjice in 5. Obletnice Lions Klub Konjice Vita

V Večnamenski dvorani Terme Zreče je bilo čudovito, praznično in dobrodelno. Čestitke vsem članicam in članom Lions klub Konjice, Lions klub Konjice Vita  in LEO klub Konjice za organizacijo čudovitega večera.

Ponosno so podpisali pobratenje s prijateljskim Lions klubom iz Hrvaške, to je Lions klub Zagorje, s katerim  odlično sodelujejo, se povezujejo in obiskujejo. 

Breda Pečovnik, guvernerka Lions distrikt 129 Slovenija in Milorad Stanič, guverner Lions distrikt 126 Hrvaška, da sta dogodek  počastila z obiskom in podprla klube pri njihovih prizadevanjih, pomagati pomoči potrebnim. Pri čemer povezujejo Občino Zreče, Občino Slovenske Konjice, Občino Vitanje. V veliko podporo jim je Radio Rogla.

Hvala vsem, ki ste se udeležili obletnice Charter Night-a in prispevali k temu, da so na prireditvi zbrali dobrih 9.000 EUR sredstev namenjenih projektu Donirana hrana, ki ga Lions klub Konjice v sodelovanju z lokalnimi dobrodelnimi in humanitarnimi organizacijami pričenja prihodnji teden.

#Pomagamo

Klik za več vsebine: Video posnetek slavnostnega večera

Nagovori častnih gostov in slavnostno pobratenje

V svojih nagovorih sta Breda Pečovnik in Milorad Stanić izrazila podporo prizadevanjem Lions klubov ter poudarila pomen mednarodnega prijateljstva in sodelovanja. Poseben trenutek prireditve je bilo slavnostno pobratenje Lions kluba Konjice in Lions kluba Zagorje, kar je še dodatno okrepilo vezi med slovenskimi in hrvaškimi Lionsi.

Dobrodelna dražba in zbiranje sredstev

Osrednji del prireditve je bila dobrodelna dražba, na kateri so zbrali dobrih 9.000 EUR. Zbrana sredstva bodo namenili projektu Donirana hrana, ki ga Lions klub Konjice začenja izvajati prihodnji teden v sodelovanju z lokalnimi dobrodelnimi in humanitarnimi organizacijami.

Izdaja zbornika in podelitev priznanj

Ob tej priložnosti so predstavili tudi Zbornik Lions kluba Konjice, ki ga je uredil Stanko Kolar. V zborniku so zbrani prispevki številnih avtorjev, ki osvetljujejo aktivnosti in humanitarne projekte kluba v zadnjih 20 letih. Predsednik Lions kluba Konjice Emil Martinšek in predsednica Lions kluba Konjice Vita Nadja Punčuh sta podelila priznanja najbolj aktivnim članom, ki so s svojim delom in predanostjo pripomogli k uspehu obeh klubov.

Sprejem novih članov

Oba kluba sta tudi letos medse sprejela nove članice in člane, ki so na prireditvi tudi slavnostno zaprisegli. S tem so obogatili skupnost Lions klubov in se zavezali k nadaljevanju humanitarnih prizadevanj ter širjenju duha prijateljstva in solidarnosti.

Ogled turističnih znamenitosti Slovenskih Konjic

Pred osrednjo prireditvijo so člani Lions kluba Konjice gostili delegacijo prijateljskega Lions kluba Zagorje na ogledu turističnih znamenitosti Slovenskih Konjic in okolice. Začeli so pri Dvorcu Trebnik in nadaljevali do Žičke kartuzije, kjer so hrvaškim prijateljem predstavili ta čudoviti turistični biser. Kosilo so jim pripravili v restavraciji Spargus, kjer sta Mateja in Andrej Smogavc poskrbela za kulinarične specialitete ob izbranih vinih. Delegacija iz Zagorja je v dar prinesla posebno vino znamke Sokol, ki so ga skupaj z okusno sirovo ploščo postregli v restavraciji in kavarni Trebnik. Dan so zaključili s kavico v restavraciji Zlati Grič in obiskom Centra Noordung v Vitanju.

Največji Lions klub v Sloveniji

Emil Martinšek, predsednik Lions kluba Konjice je poudaril: V 20 letih se je Lions klub Konjice razvil v največji Lions klub v Sloveniji, prepoznaven po številnih uspešnih projektih in humanitarnih akcijah. S ponosom zremo v preteklost in z optimizmom v prihodnost. V sodelovanju z drugimi Lions klubi bomo še naprej delovali s ciljem zagotavljanja pomoči potrebnim in s podporo Olijevi poti prijateljstva okoli sveta tudi k širjenja prijateljstva.

Fotografije:

  • sprejem in izlet prijateljev iz LK Zagorje – Tadej Slapnik
  • Charter Night v Zrečah – Matej Nareks
Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox