Dobrodelni koncert »Vienna Supreme Orchestra« in njegovi solisti v veliki dvorani SNG Maribor, dne 15.3.2024 je več kot navdušil.

To je bil večer svečanosti, praznovanje lionizma, priložnosti za druženje,  ponovna srečanja in snidenja ter podelitev priznanj, ter večer vrhunske glasbe in interpretacije. Čudovito glasbeno doživetje in nadvse prijetno druženje ljudi, ki jim je blizu humanitarna nota, dobrodelnost in pripravljenost pomagati. Občinstvo je  z veseljem  sodelovalo in ploskalo, saj so glasbeni gostje s kančkom igrivosti in hudomušnosti ob vrhunsko izvedenih glasbenih interpretacijah preprosto navdušili.  

Prisotne sta nagovorila guvernerka Zveze Lions klubov Slovenije, mag. Breda Pečovnik ter soprog predsednice države dr. Nataše Pirc Musar, dr. Aleš Musar, ki je lion že vrsto let. Svečanega večera se je udeležil guverner Lions Hrvaške D-126, Milorad Stanič, župani in podžupani, bivši guvernerji, člani kabineta guvernerke, številni člani in članice iz ostalih slovenskih Lions klubov, kolegi iz Hrvaških in Avstrijskih Lions klubov, ter drugi gostje in obiskovalci.

Dobrodelni koncert je bil organiziran v počastitev obletnic delovanja Lions klubov, ki s svojim delovanjem  v lokalni skupnosti delujejo že vrsto let. Lions klub Maribor Piramida je praznoval 30 let, Lions klub Maribor 30 let, Lions klub Slovenske Konjice 20 let Lions klub Slovenska Bistrica 15 let, Lions klub Konjice Vita 5 let ter Lions klub Primus Ptuj 5 let.

Priznanja za večletno delovanje ob obletnici je predsednikom in predsednicam klubov izročila guvernerka mag. Breda Pečovnik. Tako so se prvič povezali Lions klubi Štajerske, ki delujejo v dveh conah. Namen koncerta je imel dvojni namen. Zbrati sredstva za nadaljnje delovanje, obenem pa je bil vrhunski glasbeni večer tudi iskrena zahvala mnogim, ki Lions klubom stojijo ob strani in pomagajo po najboljših močeh.

Vsa zbrana sredstva iz naslova sponzorstev, donacij in prodaje vstopnic namenjena izključno izvedbi dobrodelnih in humanitarnih projektov, ki jih Lions klubi izvajamo s posebno skrbnostjo za ljudi v lokalnem okolju in širše, še posebej za tiste v nezavidljivih okoliščinah. Kot Zveza Lions klubov Slovenije ostajamo močni glasniki miru, povezovanje, solidarnosti, humanitarne in dobrodelne note za pomoč ljudem v stiski. Svoje poslanstvo opravljamo v dobro družbe in ljudi. #Pomagamo.

Foto: Mediaspeed 

Foto: Zdene Podlesnik

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox