Lions klub Škofja Loka je v soboto, 27. januarja 2024, v Športni dvorani na Trati v Škofji Loki, priredil tradicionalni dobrodelni koncert »POMAGAJMO SKUPAJ«. Glasbeni večer je postregel z obilico odlične glasbe, za kar so poskrbeli Big band Bled pod taktirko Škofjeločana Primoža Grašiča in vrhunski solisti: Alenka Godec, Oto Pestner in Uroš Perić. Občinstvo so popeljali med najlepše slovenske in tuje melodije: med tiste iz zlatega obdobja, iz sredine 60. in iz 70. let prejšnjega stoletja, ko so luč sveta ugledale večne in zimzelene slovenske popevke, ter med največje jazzovske standarde svetovne glasbene zakladnice.

Slika 1: Veliki dobrodelni koncert »Pomagajmo skupaj«/ Foto: Bor Dolenc

Zbrane v dvorani, med drugim tudi posebne goste, člane Lions kluba Prilep iz Severne Makedonije, ki so se koncerta udeležili v okviru pobratenja obeh Lions klubov, je nagovoril predsednik škofjeloškega Lions kluba Damjan Mohorič, ki je med drugim izpostavil: »Lioni smo ljudje, ki verjamemo, da s skupnim delom in kančkom truda lahko marsikomu pomagamo. Tako morda ljudem olajšamo trenutke, ko se počutijo sami in nemočni, ter sočloveku podarimo upanje v boljši jutri. Pomagamo, ker želimo in ker verjamemo, da skupaj zmoremo več.«

Vlado Gobec, drugi viceguverner Zveze lions klubov Slovenije, je lionsom čestital za uspešno delo in pohvalil njihovo odločitev za pobratenje s severnomakedonskimi prijatelji. »Verjamem, da boste s tem pridobili nove možnosti sodelovanja in dobrodelnosti,« je še dodal.

Slika 2: Mirjam Jezeršek (LK Škofja Loka), Karmen Vidmar (predsednica 3. cone v 1. regiji), Damjan Mohorič (LK Škofja Loka), prejšnja guvernerka Vesna Pacanoska (LK Prilep), Tine Radinja (župan Občine Škofja Loka), Vlado Gobec (drugi viceguverner ZLKS) ter Pece Petreski, Dragica Markoska Ivanovska in Sasko Cupetreski (vsi LK Prilep)/ Foto: Gorazd Kavčič, Gorenjski glas

S tokratnim koncertom so v klubu zbrali več kot enajst tisoč evrov. Med drugim jih bodo namenili tudi za nakup pametnih očal za mlado dekle iz Škofje Loke, ki je slepo z minimalnim ostankom vida. Tako ji bosta omogočeni večja samostojnost in kvaliteta življenja.

Slika 3: Oto Pestner, Alenka Godec in Uroš Perić. Foto: Gorazd Kavčič

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox