Lions in Leo člane povezujejo niti povezovanja in sodelovanja. Velja za vsa področja prostovoljstva in humanitarnega udejstvovanja. Vsak prispeva kolikor lahko. Pa vendar so med Lionsi posamezniki, ki s svojo gesto naredijo veliko več. Tako se je Albin Brencl iz Lions kluba Ptuj odločil za donacijo, ker so stroji pletenja v Majšperku že pred časom nehali delovati in ker je bogata tradicija pletenja na slovenskih tleh zaključila še eno dejavnost, čeprav je še leta 2012 zaposlovala več kot 470 zaposlenih.

Veliko podob življenja in resnice se zrcali zankah pletenja. To bogato sporočilo so prepoznali na mednarodnem izboru natečaja »Plakat miru« za leto 2021-2022 v risbi Anje Rožen. 13-letna osnovnošolka iz Osnovne šole Prežihov Voranc iz Raven na Koroškem, je med 600.000 sodelujočimi otroci prepričala mednarodno komisijo zaradi izvirnosti, umetniške vrednosti in upodobitve teme natečaja »Vsi smo povezani«. Na izjemno simbolnem zmagovalnem plakatu je z umetnostjo predstavila svojo vizijo miru: »Moj plakat predstavlja zemljo, ki nas povezuje in združuje. Ljudje se držijo drug drugega. Če ena oseba izpusti, bodo ostali padli. Vsi smo povezani z našim planetom in drug z drugim, a se tega žal premalo zavedamo. Postala je velika zmagovalka, z njo pa tudi Zveza Lions klubov Slovenije, distrikt 129.

Simbolično so letos ob koncu leta 2023 nitke in zanke povezale 37 Lions klubov iz Slovenije, Avstrije in Hrvaške, ki so skupno prevzeli 2.200 kg volne v štrenah, volne v klopkah, filc in gobeline. Vse to so razdelili med domove za ostarele, oskrbovalne centre, varne hiše, varstveno delovne centre, šolam, društvom… Niso bili predani le gobelini in volna. Darilne pakete je spremljalo močno sporočilo. Da mislimo na njih. Da radi delimo veselje, ustvarjamo toplino ter povezanost in da vsem želimo zadovoljstva ob ustvarjanju novih izdelkov. Tako bodo decembrski dnevi in še kakšen mesec pozneje, zapolnjeni z ustvarjanjem in druženjem. Volna in gobelini pa bodo zaživeli v novi podobi in izdelkih.

Guvernerka D-129 Slovenija, mag. Breda Pečovnik: Iskrena hvala Lions klubu Ptuj in članu Albinu Brenclu za donacijo v imenu Zveze Lions klubov Slovenije. Vodilo in merilo delovanja Lions in Leo klubov je »pomagati«. Pletivo naj prinese obilo veselja in prijetnih uric ustvarjanja. Z medsebojnim sodelovanjem premikamo meje čustev, izročil in s svojimi dejanji potrjujemo, da z vsem spoštovanjem in odgovornostjo in povsem prostovoljno, opravljamo svoje poslanstvo kot največja humanitarna organizacija v Sloveniji.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox