Teden otroka, svetovni dan vida in mednarodni dan bele palice obeležili člani Lions Klub Ljutomer v sodelovanju z OŠ Ivan Cankar Ljutomer POŠ Cven in Vrtec Cven.

V petek dopoldne so potekale delavnice, v katerih so člani MDss MurskaSobota – Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih iz Murske Sobote otrokom prikazali drugačno doživljanje sveta skozi Braillovo pisavo, tipne slikanice, belo palico in terapevtskega psa. Z njimi so bili tudi prijatelji iz OŠCG Ljutomer OŠ Cvetka Golarja Ljutomer.

Popoldan pa je na igrišču pred šolo potekala svečanost ob odprtju čutne in motorične poti. Gostji sta bili Mihela Gorše, ki ima od mladih let eno od redkih bolezni oči na genski osnovi in je predstavila Društvo Svetloba in pomen bele palice. Mila Vučko je navdušila z igranjem na flavto in odgovori o sebi. Izjemna 12-letnica, slepa od rojstva, ki trenira plavanje, smuča, kleklja, poje v zboru, poseben talent pa izkazuje predvsem v igranju kljunaste flavte, kjer sodi v sam državni vrh. Vrtec Cven obiskuje slepi fantek Oskar, starša katerega pravita, da na vasi vsi vedo, da je Oskar drugačen, hkrati pa povesta, da z njim ni nič narobe, ker Oskar vidi, vendar z drugimi čutili.

Poseben pečat dnevu pa so dali otroci iz šole in vrtca, ki so s svojimi glasbeno plesnimi nastopi navdušili številne obiskovalce.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox