S projektom Pomagamo oživljati in pomagamo Rdečemu križu je Zveza Lions klubov Slovenije postala partner v akciji Slovenija oživlja! s katero se vsako leto obeležuje 16. oktober – svetovni dan oživljanja (www.zsms.si/slovenijaozivlja).

V projektu Pomagamo oživljati in pomagamo Rdečemu križu se Lions klubi povežejo z območnimi organizacijami Rdečega križa Slovenije in se dogovorijo za organizacijo tečajev temeljnih postopkov oživljanja z uporabo AED. Lions klubi tečaje finančno podprejo, organizacijo in izvedbo pa prepustijo Rdečemu križu. Rdeči križ bo na ta način pridobil finančna sredstva, ki jih bo namensko uporabil za nabavo paketov s hrano. Projekt Pomagamo oživljati in pomagamo Rdečemu križu je zelo pomemben, ker je usposobljenost prebivalstva za nudenje pomoči ob srčnem zastoju ob razviti mreži stalno javno dostopnih AED temeljna za učinkovito reševanje življenj ob srčnem zastoju. Ker se bodo donirana sredstva uporabila za nabavo paketov s hrano, se projekt razširi še na področje dobrodelnosti Zmanjšanje lakote.

S projektom Pomagamo oživljati in pomagamo Rdečemu križu je Zveza Lions klubov Slovenije postala partner v akciji Slovenija oživlja! s katero se vsako leto obeležuje 16. oktober – svetovni dan oživljanja ( www.zsms.si/slovenijaozivlja ). Po celi državi se ob svetovnem dnevu oživljanja izvajajo številni tečaji temeljnih postopkov oživljanja. Za tečaje, ki jih bodo izvedle osnovne organizacije Rdečega križa, bodo lokalni Lions klubi donirali finančna sredstva. Ta pa se bodo uporabila za nabavo paketov s hrano.

Ker se bliža 16. oktober – svetovni dan oživljanja, navezujemo stike z osnovnimi organizacijami Rdečega križa in se dogovarjamo za realizacijo projekta.

Zdenko Šalda, Pooblaščenec za diabetes in srčni zastoj

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox