Člani LK Novo mesto so skupaj z Rotary klubom tudi letos z nesebično pomočjo dobrotnikov napolnili za kombi in pol rabljenih oblek, obutve, šolskih potrebščin in otroških igrač za socialno ogrožene ter jih predali Rdečemu križu Metlika.


Letošnji izkupiček skupne dobrodelne akcije je glede na besede ga. Zalke Klemenčič, sekretarke OZRK Metlika, še kako nujen in potreben, saj je zaradi posledic epidemiološke situacije v državi mnogokateri s seznama nakupov primoran črtati nenujne potrebščine, med katere pa na žalost pogosto sodijo tudi oblačila in obutev. Potrebe so posledično letos še večje, v stiski se je namreč znašlo vse več družin in posameznikov.


Odziv dobrih ljudi, dobrotnikov, ki so priskočijo na pomoč pri zbiranju sredstev, je izjemen. “Dobrodelnost ni enkraten projekt, dobrodelnost je način življenja,” je slednje slikovito opisala ga. Zalka Klemenčič. Brez tistih, ki jim je mar, brez tistih, ki se vsakič znova odzovejo na stiske pomoči potrebnih, brez njih tudi te akcije ne bi bile uspešne. Člani LK Novo mesto so ob tem zapisali: »Veseli smo dobrih misli, ki jih nekateri podelijo z nami. Veseli smo, ko vidimo, da naša skupna energija obradi sadove in preko dobrih del tistim, ki pomoč potrebujejo, vsaj za kratek čas skupaj narišemo nasmeh na obraz in olajšamo kakšen trenutek. Hvala vsem za vašo pomoč in podarjeno. Hvala kolegom iz Rotary kluba Novo mesto in hvala našim mlajšim kolegom iz Dobrodelnega Leo kluba Novo mesto.« 

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

two × 4 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox