“PRAZNUJEMO – OBDARUJEMO”

je moto Lions kluba Murska Sobota, ob 30. obletnici delovanja. Zato so se posebej potrudili in:

  • sedmim domovom starejših v Pomurju  donirali tablične računalnike za ohranjanje socialnih stikov oskrbovancev s svojci,
  • deklici, ki boleha za cerebralno paralizo donirali sredstva za fizioterapije,
  • pomagali Hospicu  pri organizaciji tabora in srečanja žalujočih otrok,
  • v sodelovanju z LK Ljutomer in LK Lendava  pomagali Društvu slepih in slabovidnih Pomurja pri opremi novih klubskih prostorov,
  • pomagali Božičku, pri obdarovanju otrok v Društvu gluhih in naglušnih,
  • v skupni akciji D 129 Slovenija in Lidl Slovenija s priboljški obdarili COVID oddelek bolnišnice v Murski Soboti,
  • pripravili Lions namizne koledarje,
  • 12.489 rolic papirnatih brisač donirali  bolnišnici Murska Sobota in osmim domovom starejših v Pomurju,
  • v klubu ustanovili odbor za svetovanje in koordinacijo pri distribuciji in nabavi rabljenih medicinsko tehničnih pripomočkov,
  • kljub zaprtim šolam vzpodbujali otroke pri risanju Plakata miru,
  • pripravili smo DOKUMENTARNI FILM o delovanju Lions kluba Murska Sobota v preteklih 30 letih.
slike akcij Lions kluba Murska Sobota
Utrinki iz akcij Lions kluba Murska Sobota

Z vami delimo tudi Nagovor predsednika Igorja Ternarja:  

“Trideset let dobrodelnosti in nudenja pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo je pustilo za nami v pomurskem prostoru močan pečat in utrdilo spoznanje, da smo člani kluba s svojim predanim delom pripomogli k stalnosti in prepoznavnosti kluba v regiji.

V lionističnem letu 2020/21 nas v času nenehnega prehajanja iz ene pandemije Covida 19 v drugo, v času zapor, omejenih stikov in socialnega razkroja, kakor svetla luč vodi misel, da nas pomoči potrebni ljudje v teh časih še bolj potrebujejo.

Tudi člani Lions kluba Murska Sobota smo pri načrtovanju svojega dela naleteli na številne ovire. Zaradi omejenih ali prepovedanih stikov med ljudmi smo izgubili možnosti organizacije številnih prireditev, tudi tradicionalnega božično novoletnega koncerta. To so prireditve, ki  nam s pobranimi dobrodelnim prispevki omogočajo pomagati ljudem v stiski. Vsem težavam navkljub nas je venomer vodila naprej beseda, »pomagamo«, beseda, ki osmišlja vse naše delovanje. V klubu smo poiskali notranje rezerve in nove načine pridobivanja finančnih sredstev za našo dobrodelnost. Tako smo v letošnji prvi polovici lionističnega leta izvedli deset dobrodelnih akcij ali donacij. 

Še posebej pa cenimo in občutimo moč povezovanja med Lions klubi v Pomurju. To povezovanje je postalo še bolj živo in močnejše v teh težkih časih. Želimo si, da bi čim več dobrodelnih akcij in projektov speljali s skupnimi močmi.

Ob naši tridesetletnici se zahvaljujem vam, članom Lions kluba Murska Sobota za vaše požrtvovalno delo. Vesel sem, da verjamete vase, da verjamete v to, kar počnete, v to da zmorete. Zaradi tega se naše akcije tudi uresničijo. V času  virusa Covid 19  se je letos bolj kot kadar koli prej pokazalo, da je življenje kot veriga. Veriga brez enega člena pa je prekinjena in ni več veriga. Zahvaljujem se ustanoviteljem kluba, ki so pred daljnimi tridesetimi leti imeli vizijo in moč, da so postavili temelje kluba in začeli v našem prostoru uresničevati poslanstvo Lions organizacije.

Ker se bliža konec leta, čestitam vsem ljudem in želim, da v novem letu postanejo naše poti bolj človeške, da strah skupaj z maskami pustimo v letu 2020, da znova poskušamo najti stvari, ki smo jih imeli radi in jih cenimo. Bodimo trdni, potrpežljivi in razvijmo možnost, da vse frustracije, ki nas prežemajo zdaj, pretvorimo v številna nova upanja.

Mi, člani Lions kluba Murska Sobota smo prepričani, da svetloba besede »pomagamo«, v naših srcih nikoli ne bo ugasnila.”

                                         

Kategorije: Novice

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

two × 3 =

Stran postavil in vzdržuje Madbox