V času, ko nas je virus naučil, da moramo ostati doma, nas je po drugi strani kot ljudi še bolj povezal. V teh dneh je morda najhuje tistim, ki ne morejo in ne smejo imeti obiskov svojcev – varovancem domov upokojencev. Ti svoje domače  lahko vidijo in slišijo le preko telefona.  A slika in zvok ekrana nista vrhunska, zato je Lions club Izola – Isola  Domu upokojencev Izola doniral tri  tablične računalnike in pripadajoče zvočnike, ki bodo bližino brez dotika, naredili bolj prijazno.

Na krajši, prisrčni slovesnosti pred vrati Doma upokojencev Izola so se zbrale predstavnice doma : v.d. direktorice, Davorina Rodela in njena namestnica Sonja Kodre, diplomirane medicinske sestre  Slavica Šušelj,  Jasmina Sever in Mojca Jarkovič, fizioterapevtka Sandra Skur, delovni terapevtki Majda Strle in Barbara Guzič, predstavnica sindikata Anita Fortuna ter socialna delavka Maria Sorgo Brec.

Lions club Izola – Isola pa sta zastopali predsednica Mirjana Knez in članica Špela Rožaj.

Tri donirane androidne tablice imajo zaslon na dotik, so dimenzije 20,3 cm (8,0«), imajo vgrajeno sprednjo in zadnjo kamero ter integriran mikrofon. Za boljšo zvočno izkušnjo pa smo jim dodali »modrozobi« prenosni zvočnik. Na tablice smo namestili programsko rešitev Skype, ki omogoča video klice med stanovalci in njihovimi svojci. Uporaba tablic je, pravi naš član Nelson Šorgo, ki je vso tehnologijo skrbno uredil in pripravil, enostavna, predali smo jih že pripravljene za uporabo. Ob dotiku na ekran se že izpišejo natančna navodila.

Nikoli pa niso nikjer zapisana navodila za srčnost. In v Domu upokojencev Izola je srčnost doma. Izolani smo vsem zaposlenim neizmerno hvaležni za to, da skrbijo za naše svojce, posebej zdaj, v teh manj prijaznih in za vse nas novih časih.  Zato smo člani Lions cluba Izola- Isola darilu, ki smo ga predali tik pred prvomajskimi prazniki, 29.aprila 2020, dodali še 107 rdečih nageljnov za 107 zaposlenih. S hvaležnostjo in spoštovanjem.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox