Lions klub Ljubljana Iliria svojo 20. obletnico delovanja pričenja s pridružitvijo akciji Skupaj solidarni, ki je stekla tik pred veliko nočjo in kjer se je v 48 urah zbralo 62.860 EUR za nakup 178 računalnikov. Lions klub Ljubljana je k izvedbi akcije prispeval sredstva v višini dobrih 11% oz. 7.134,00 EUR.

V času koronavirusa, ko šolanje otrok poteka od doma, se je namreč pokazalo skrb vzbujajoče dejstvo, da učenci v Sloveniji v času pouka na daljavo nimajo enakih možnosti za izobraževanje. Po zbranih podatkih preko Društva ravnateljev Slovenije je bilo ugotovljeno, da kar 1299 otrok nima omogočenega dostopa do medmrežja ali osebnega računalnika, za pomoč pri zagotovitvi opreme za svoje učence pa je zaprosilo kar 198 šol. Zato se je Lions klub Ljubljana Iliria pridružil pobudi Skupaj solidarni, prek katere gospodarske organizacije in združenja zbirajo računalnike in tablice za otroke, ki se sicer pouka na daljavo ne bi mogli udeleževati. 

Lions klub Ljubljana Iliria v juniju 2020 obeležuje 20. letnico svojega delovanja. Kresno noč, najbolj odmevni klubski in lionistični dogodek za zbiranje sredstev za podporo dobrodelnih projektov na sploh ter praznovanje visokega jubileja je letošnje leto zaznamovala pandemija Covid-19, ki je zaustavila družabno in gospodarsko življenje doma in v svetu. Kljub temu, da Kresne noči letošnje leto ne bo mogoče izpeljati, so člani kluba trdno prepričani, da je potrebno pomagati in delati dobro s podporo skupnosti in državi. Klub se svojimi akcijami že od začetka osredotoča na otroke, ki prihajajo iz socialno šibkih okolij in ogroženih družin in temu so zvesti tudi sedaj. Z svojimi dosedanjimi delovanjem je zbral blizu 900.000 €.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox