Razstava z naslovom  “Dogodki, čustva in občutki” poteka od 18. 9. do 11. 10. 2019 v hiši Tartini in atriju mestne občine Piran ter v Ljubljani od 15. oktobra do 6. novembra v galeriji Spomeniškovarstvenega centra na Trgu Francoske revolucije 3 v organizaciji Lions kluba Ljubljana Tivoli.

Ob svečani priložnosti otvoritve razstave v Piranu je umetnica Mirella Guidetti Giacomelli mestu Piran podarila doprsni kip Ivana Cankarja, ker želi na ta način prispevati praznovanju Cankarjevega leta 2018 in izraziti globoko spoštovanje naši slovenski kulturi. 

Dovolite še nekaj besed o gospe Mirelli Guidetti Giacomelli!

Umetnica živi in ustvarja v Ferrari v Italiji. Njena globoka predanost dobrodelnosti in prisega “lionizmu” ji dajeta moč in navdih za umetniško ustvarjanje, zato je njen opus del tako izrazno bogat.Umetnica izraža željo po znanju in temeljitem poznavanju sveta okoli nas. S tem hrani svojo dušo, tako njene umetnosti, bodisi likovna, grafična kiparska govorijo v njenem imenu in nam pripovedujejo o humanosti, spoštovanju, ljubezni, upanju. Razstavljena šahovnica s šahovskimi figurami za umetnico predstavlja igro življenja. Likovna dela in skulpure pa izražajo vlogo močne ženske kot matere, delavke, kmetice v vseh družbah in slojih družbe.

Svoja dela je razstavljala po Italiji in Evropi, bila je tudi gostja papeža v Rimu naredila doprsni kip Papeža in Italijanskega predsednika Sandra Pertinija.

Odločitev, da jo predstavimo tudi v Sloveniji nikakor ni bila naključna. Lions klub iz Ferrare v katerem umetnica zelo dejavno prispeva, namreč vsako leto v poletnih mesecih nekaj slovenskim otrokom z Downovim sindromom omogoči obmorsko počitnikovanje, vključno s terapijami in seveda animacijami! Navdušenje otrok in spremljevalcev ob povratku domov je zares iskreno in veliko.

Gospa Mirella Guidetti Giacomelli je bila ob naključnem obisku Slovenije prevzeta nad lepotami, našem odnosu do kulture in tradicije ter izrazila skromno željo, da svoja umetniška dela predstavi tudi Slovencem. 

Ker bi želeli tudi v prihodnje ohraniti tako iskreno in dobronamerno povezanost in skupno sodelovanje pri humanitarnih mednarodnih dejanjih smo se odločili, da organiziramo zgornji razstavi.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox