Škofjeloški lioni so letos k sodelovanju povabili tri šole: Osnovno šolo Škofja Loka-Mesto, Osnovno šolo Železniki in Osnovno šolo Poljane. Kot je izpostavila koordinatorka akcije Plakat miru za Lions klub Škofja Loka Silva Košnjek, je letos v natečaju sodelovalo 88 učencev, ki so s svojim čutom za mir in likovnim znanjem svoje misli o miru in prijateljstvu prenesli na plakate. Izmed vseh del je posebna komisija, ki jo je vodila akademska slikarka Agata Pavlovec, izbrala tri likovna dela, ki bodo potovala na skupno ocenjevanje plakatov iz vse Slovenije. Letos so se najbolj izkazale tri učenke: TIA SARNAVSKY iz Osnovne šole Škofja Loka-Mesto (mentorica: Maja Reven), ANIKA PETERNELJ iz Osnovne šole Železniki (mentorica: Polona Kovač) in KLAVDIJA DOLENEC iz Osnovne šole Poljane (mentorica: Mihaela Žakelj-Ogrin).

Mlade likovne ustvarjalce je v Škofji Loki pozdravila tudi pooblaščenka guvernerja za Plakat miru Darja Delavec. Izpostavila je, da mednarodni likovni natečaj v Sloveniji poteka že 20 let in da se veseli vseh likovnih del, ki jih bodo učenci širom po Sloveniji ustvarili v letošnjem lionističnem letu. Odprtja razstave se je udeležil tudi Marko Kuliš, conski predsednik 3. cone v 1. regiji Zveze Lions klubov Slovenije. »Vesel sem, da tudi Lions klub Škofja Loka podpira širitev miru med osnovnimi šolami, mladimi in starši. Ob tem moram poudariti, da letos v tem projektu v naši coni sodeluje vseh sedem lions klubov«, je dejal Kuliš.

Tudi predsednica Lions kluba Škofja Loka Monika Tavčar je pozdravila sodelovanje kluba v tem mednarodnem natečaju, saj želijo tudi na tak način mlade spodbuditi k razmišljanju o miru, prijateljstvu in medsebojnih odnosih. Obenem se je zahvalila podpornikom projekta Občini Škofja Loka, Sokolskemu domu, TOPS papirnici in knjigarni ter fotografskemu ateljeju Foto Aki.

Razstavo je odprl podžupan Občine Škofja Loka Tine Radinja, z nastopi pa so jo obogatili Iris Zver iz Osnovne šole Poljane, Neža Močnik in Aneja Osolnik iz Osnovne šole Železniki ter Otroški pevski zbor 4. in 5. razreda Osnovne šole Škofja Loka-Mesto pod vodstvom Mateje Jelenc Arnšek.

Lions klub Škofja Loka vabi, da si likovne izdelke osnovnošolcev, ki prinašajo sporočilo o miru in prijateljstvu, v Sokolskem domu ogledate do 14. novembra.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox