Letos je slikanje plakatov miru potekalo ob 100. obletnici lionizma v svetu in 20. obletnici Plakata miru v Sloveniji. Prav učenci zasavskih šol so pred 20 leti prvič slikali plakat miru, sodelovalo je 350 otrok iz vseh zasavskih šol. Nato se je projekt uvedel po ostalih slovenskih šolah.

 

Lions klub Trbovlje organizira natečaj vsako leto v drugi šoli v Zagorju, v počastitev obletnice pa so letos slikali učenci treh šol: OŠ Ivana Kavčiča, OŠ Toneta Okrogarja in OŠ Ivan Skvarča, pod vodstvom predanih mentoric Barbare Lekše, Tine Lesjak in Jadranke Kačič. Ustvarjalo je okrog 250 učencev 7. in 8. razreda na temo PRAZNUJMO MIR.

 

»Zaradi omejenosti razstavnega prostora vseh plakatov ni moč razstaviti, ne moremo razstaviti, čeprav bi si prizadevanje otrok in mentoric to zaslužilo«, je povedala Boža Jazbec, koordinatorica projekta. »Iz vsake šole smo za razstavo izbrali po 15 plakatov,« je dodala.

 

Otvoritev so z nastopom popestrili učenci Glasbene šole Zagorje pod vodstvom prof. Ivice Obrul.

Na fotografiji: Nagrajenca Luka Leskovšek in Tija Šiles, ravnateljica Nataša Grošelj in mentorici Tina Lesjak in Barbara Lekše.

 

 Foto: Jernej Drnovšek

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox