Odličen večer je bil. Dobro obiskana dvorana in polna smeha. In srce igra, ker bodo bolj vedri tudi obrazi osnovnošolcev iz Bršljina v Novem mestu in bolj mirne duše njihovih staršev. 

 

 

Velika hvala gledališču Dober dan teater iz Prečne, igralcem, ki so predstavo odigrali dobrodelno, in velika hvala gledalcem, ki so s prostovoljnimi prispevki pomagali osnovnošolcem. Ves zbran denar smo novomeški Lionsi takoj predali ravnateljici, namenjen je posebnemu Fondu za socialno ogrožene otroke OŠ Bršljin. 

 

 

Zgodba predstave Slikar na vasi je postavljena v sedanji čas, ki je poln osebnih in družbenih prevar. Gre za komedijo, ki sama po sebi ne postreže s smešnimi in komičnimi replikami, pač pa od igralcev zahteva, da to storijo sami z igro. In Dober dan teater to zna. 

 

 

Nekaj osnovnih podatkov o Dober dan teatru: Deluje v Prečni. Pred letom 2006 je bilo obstoječe Kulturno društvo Prečna s skoraj s stoletno tradicijo, ki je edina v novomeški občini gojila gledališko dejavnost neprekinjeno. Prvi znani zapisi  segajo v leto 1927. Vse do danes so pripravili in gostovali s 67-timi predstavami. Zaradi razmaha delovanja se je Gledališka sekcija v letu 2006 osamosvojila. V zadnjem obdobju je zaznati še večji dvig kakovosti. Dejavnost so nadgradili z avtorskimi deli njihovega režiserja Franca Pluta. Posamezna dela štejejo tudi čez 40 ponovitev po vsej Sloveniji in v tujini. Poleg celovečernih del (predvsem komedij) pa se ustvarjalci ukvarjajo še z igranjem kratkih skečev, organizacijo in povezovanje  prireditev. Posamezniki pa so sodelovali že pri nekaj filmskih projektih.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox