Fotografija iz naše dobrodelne stojnice, 15.12.2016 Franci, Mirjam, naš levček- Neja in Duška

V jesensko – zimskem času je Lions klub Ribnica, tudi v počastitev 100- letnice lionizma, izvedel naslednje akcije:

  • Izobraževalno delavnico o temeljnih postopkih oživljanja z uporabo AED
  • Predstavili smo se na dobrodelni stojnici v okviru božičnega sejma Ribnica
  • Organizirali dobrodelno akcijo » Pomagajmo razvijati talente naših otrok »
  • Organizirali dobrodelno akcijo » Otrok obdari otroka«
  • Otvoritev razstave » Plakat miru 2016 «

 

Izobraževalna delavnica se je izvajala v Gasilskem  domu Rakitnica in je bila posvečena počastitvi evropskega dneva oživljanja , to je 16. oktober, letos  s sloganom »Otroci rešujejo življenja«.

Naj spomnim, da je Lions klub Ribnica v spomladanskem času leta 2016 izpeljal zelo pomembno in odmevno akcijo, nakup 13 defibrilatorjev. Ti so že nameščeni na lokacijah v štirih občinah: Ribnica, Sodražica, Loški potok in Velike Lašče. Investicijo v skupni vrednosti 26.000,00 EUR so pomagali izpeljati podjetniki – donatorji iz naše ožje in širše okolice, gasilska društva in občine.

V nadaljevanju te akcije je sledilo še več izobraževalnih delavnic za usposabljanje z napravo AED po posameznih  vaseh. Ker aparat sam po sebi ne rešuje življenj je usposabljanje izredno pomembno. Izobraževalne delavnice so bile dobro obiskane, ljudje so pokazali zanimanje. Za zaključek pa misel – Z oživljanjem z uporabo AED lahko narediš toliko kot celotna reševalna ekipa, ki prispe kasneje. Tako je v celoti dosežen cilj akcije, ki je samo eden, da rešimo življenje.

 

Lions klub Ribnica je letos  prvič sodeloval na božičnem sejmu v Ribnici, ki se je odvijal pred Rokodelskim centrom, dne 15. decembra 2016. V ta namen smo organizirali dve dobrodelni akciji z naslovom » Pomagajmo razvijati talente naših otrok« in »Otrok obdari otroka«. Naj povem, da smo ob koncu leta 2016  uspeli pridobiti s strani Ministrstva za delo status humanitarne organizacije, zaradi česar lahko donacije otrokom izplačujemo neobdavčeno.

Namen prve akcije »Pomagajmo razvijati talente naših otrok« je bil, da bi s finančnimi prispevki podprli talentirane otroke, da bi še naprej lahko razvijali svoj talent. V mnogih družinah starši zaradi finančne stiske ne zmorejo uresničevati želje otrok po udejstvovanju na različnih področjih, kot so šport, ples, glasba, likovna umetnost, razvijanje drugih veščin in pridobivanje novega znanja.Velik problem na tem področju zaznamo v socialno ogroženih družinah, katerim tudi pomagamo že ves čas našega delovanja, to je od leta 1999 pa do danes. Na sejmu so se predstavili talentirani otroci s področja glasbe in plesa, otroci pa so bili povabljeni tudi k  likovnem ustvarjanju na platno. V akcijo smo ponovno vključili naše podjetnike iz ožje in širše lokalne skupnosti in jim poslali pismo ter jih zaprosili  za  nakazilo donacije.

V drugi akciji »Otrok obdari otroka« pa smo želeli vzpodbuditi otroke, predvsem mlajše, da bi podarili igračo, ki so se jo mogoče naveličali ali pa so jo že prerasli.  Igrača pa  bi lahko drugemu otroka postala zanimiva. Zbiranje igrač je potekalo tudi po trgovskih centrih in šolah.

Na stojnici smo  otrokom ponujali bonbone in izvrstne domače piškote, ki smo jih  člani sami spekli. Vsak otrok je še dobil darilo – pobarvanko, za izvirno zabavo pa je poskrbel tudi  naš maskota levček. Naša dobrodelna stojnica je pomembno pripomogla k pestremu programu božičnega sejma v Ribnici, saj je naša predsednica Mirjam uspela s povabilom in zelo lepo izpeljala razgovor z znanim športnikom Jernejem Damjanom.

V okviru 29. Mednarodnega likovnega natečaja »Plakat miru«, v organizaciji Mednarodne zveze Lions klubov, je Lions klub Ribnica letos sodeloval s štirimi osnovnimi šolami. Učenci so ustvarjali dela na temo »Praznujemo mir«. V torek, 17. januarja 2017 smo z otvoritvijo razstave , ki jo je pripravila Osnovna šola dr. Franceta Prešerna Ribnica, zaključili našo akcijo. Poslušali smo zelo lepo pripravljen kulturni program in nato uradno razglasili zmagovalno delo, ter še dodatno delo za izvirnost. Predsednica Mirjam je otrokom podala nekaj napotkov pri razvijanju njihovega likovnega ustvarjanja. Poudarila je željo po ustvarjanju, za kar je pomembna vztrajnost, podpora staršev in učiteljev likovnikov. Vse prisotne otroke je naša predsednica že pozvala k sodelovanju za naslednji natečaj, ki bo nosil naslov »Bodočnost miru«.

Lions klub Ribnica pa se že pripravlja na izpeljavo spomladanskega dela akcij. Priprave  so v teku in prepričana sem, da boste o njih še veliko slišali.

 

Za Lions klub Ribnica smo povzetek pripravile Mirjam in Brigita

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox