V ponedeljek, 6. junija 2016, je Lions klub Ribnica z zaključno prireditvijo sklenil uspešno lionistično leto na posestvu Andoljšek v Otavicah. Za začetek so nas v prijeten večer  z glasbenima točkama pospremile učenke Glasbene šole Ribnica. Predsednica kluba v letu 2015/2016, Alojzija Zakrajšek, se je v uvodnem nagovoru zahvalila prisotnim članom ter kratko povzela uspešno dogajanje v klubu v minulem letu. Osrednja dobrodelna nit, ki se je v našem klubu vlekla skozi vse leto, je bilo zbiranje sredstev za nakup defibrilatorjev. Glavno vlogo pri uspehu te akcije sta imeli predsednica Alojzija Zakrajšek, ki je bila pobudnica tega projekta in  zakladničarka Mirjam Trdan, ki je s pomočjo donatorjev uspela zbrati glavnino sredstev za nakup teh aparatov, to je skupaj 25.000,00 EUR. Ta vsota je zadoščala za nakup 13 defibrilatorjev. Na zaključni prireditvi so te aparate, ki rešujejo življenja, prevzeli župani občin in predstavniki gasilskih društev oz. vaških skupnosti. Že v preteklosti smo poročali, da so se naši akciji pridružile občine Ribnica, Velike Lašče, Loški Potok in Sodražica, lokalna gasilska društva in krajevne skupnosti. Mirjam Trdan je podelila zahvale prisotnim donatorjem.

 Na prireditvi smo omenili, da uspešno nadaljujemo tudi akcijo, ki jo je Mirjam Trdan začela v prejšnjem lionističnem letu, to je »Klopce za Ribnico«, saj je bila 3. junija 2016, ob obeležitvi 70-letnice Podružnične šole Sušje tudi otvoritev nove klopce, ki jo je naš klub podaril tej šoli. V nadaljevanju večera smo v naše vrste sprejeli pet novih članov. Podeljena so bila priznanja za delo partnerjem treh naših članov, ki že vrsto let nesebično pomagajo pri naših akcijah, to so Breda Trdan, Vinko Trdan in Franc Tanko. Zdravstvenemu domu Ribnica smo podarili učni defibrilator z lutkama. Ob koncu uradnega dela prireditve se je nova predsednica, Mirjam Trdan, ki bo naš klub vodila od 1. julija 2016 dalje, zahvalila prejšnji predsednici in napovedala aktivno lionistično leto 2016/2017.

V nadaljevanju večera nas je povsem prevzel reševalec na motorju, Danijel Andoljšek iz Ortneka, ki nam je z zanosom predstavil oživljanje s pomočjo defibrilatorja. Sledili smo mu zbrano in z vso pozornostjo in morali tudi sami sodelovati v vaji oživljanja na lutki. Danijel Andoljšek bo v jeseni aktivno nadaljeval z izobraževanjem na temo oživljanja s pomočjo defibrilatorja. Izobraževanje bo izvedeno v sodelovanju z gasilskimi društvi, vaškimi skupnostmi in  vsemi štirimi osnovnimi šolami, to je v Ribnici, Velikih Laščah, Sodražici in v Loškem Potoku. Pri prenašanju svojega znanja, ki rešuje življenja, mu bo v veliko pomoč učni defibrilator z lutkama. Po zaključku njegovega prikaza oživljanja je sledilo prijetno druženje pozno v noč. V prihodnje lionistično leto Lions klub Ribnica stopa optimistično in z veliko načrti za pomoč sočloveku ter za izboljšanje kakovosti bivanja v našem lokalnem prostoru.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox