Množičen prihod ljudi, ki bežijo pred konflikti, preganjanjem, življenjem v negotovosti in revščino, v Slovenijo je trenutno eden največjih humanitarnih izzivov za našo državo, dobrodelne organizacije in celo Evropo. Zato so se v Zvezi Lions Klubov Slovenije odločili, da zaprosijo za dodatna sredstva v okviru sklada mednarodne Lions organizacije z namenom pomagati beguncem v Sloveniji. Uspešno so pridobili 10.000,00$ za tri sklope materialne pomoči in se odločili, da bodo hrano, higienske pripomočke in pripomočke za zaščito beguncem razdelili v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije.

Branko Dolenc, guverner Zveze Lions klubov Slovenije je ob podpisu poudaril, da je mednarodne Lions organizacija, največja prostovoljna mednarodna organizacija na svetu, prav na pobudo slovenski Lionov ustanovila poseben mednarodni sklad za pomoč beguncem, iz katerega so prvi črpali prav slovenski lioni za pomoč migrantom. »Uspešno smo pridobili sredstva za tri sklope materialne pomoči, hrano, higienske pripomočke in pripomočke za zaščito migrantom in se odločili, da pri razdelitvi sodelujemo z Rdečim križem Slovenije. Z njimi smo že do sedaj dobro sodelovali in prepričan sem, da bomo od zdaj še bolje,« je dejal ob podpisu in še ponosno dodal, da so slovenski Lioni s to pomočjo zgled vsem ostalim Lions distriktom po svetu. 

Renata Brunskole, generalna sekretarka RKS se je ob podpisu sporazuma v imenu prejemnikov pomoči iskreno zahvalila za odločitev o sodelovanju z Rdečim križem Slovenije in dodala: »Rdeči križ Slovenije se kot najstarejša in največja humanitarna organizacija v Sloveniji sočutno odziva na stiske vseh ljudi, ki v Sloveniji potrebujejo pomoč. Ekipe prve pomoči RKS so od sredine oktobra skoraj 100 000 ljudem olajšale težave zaradi prehladov, utrujenosti, odrgnin, žuljev, prebavnih motenj, glavobolov, bolečih grl, vnetih ritk, nekajkrat pa so ukrepale tudi v življenje ogrožajočih situacijah, ko so bile potrebne reanimacije, reševanje akutnih stanj, nezavesti ali podhladitev. Več ljudi so uspešno oživile, med njimi tudi nekajmesečno dojenčico. Ekipe za združevanje družinskih vezi so uspešno povezale nekaj tisoč družinskih vezi, nekaj deset tisočem pa so zagotovile, da se niso pretrgale ob prihodu v Slovenijo.«

 

 

Za več informacij:

Maja Krušič Šega

Pooblaščenka guvernerja za odnose z javnostmi

e-naslov: maja.krusic.sega@gmail.com

GSM: +386 51 367 733

 

Mirjana Jarc

Strokovna sodelavka za odnose z javnostmi

e-naslov: mirjana.jarc@rks.si

T.: +386 1 24 14 338

GSM: +386 41 758 392

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox