Takšno kot je življenje, ki je pletena košara, v kateri je veliko dobrega in tudi nekaj slabega, takšno je leto. Ko sem v preteklih mesecih, še posebej pa v zadnjih dneh obiskal številne klube in imel mnogo pogovorov z našimi članicami in člani, sem spoznal, da je med nami toliko energije, volje, idej, žlahtnih in človeških misli, da sem resnično lahko ponosen, da sem član takšne druščine. Ponosni smo lahko vsi. Čeprav v podrobnostih različni, smo v zavesti in srčnosti enaki. Pred dnevi mi je novinarka v intervjuju namignila – »ampak lionsi ste bogati!«. Odgovor je bil preprost »mnogi so bogati, a lionsi znamo bogastvo deliti« 

In delimo ga tam kjer menimo, da nas pričakujejo. Kjer so zdravje, sreča, smeh obrnili hrbet. Kjer je nasmeh zakrila žalost in radost skrb za preživetje. Da bi kanček sreče posvetil na obraz sleherna in da bi se otroške očke še bolj svetile.

Za vsaj kanček tega smo se v iztekajočem letu v naših klubih prizadevali. In z vso odgovornostjo trdim, da uspešno.

V prihajajočem letu ne bo naše delo nič lažje. A to nas ne odvrača. Nasprotno. Postajamo močnejši in močnejši. Prepričan sem, da bomo uspešno nadaljevali z zbiranjem in doniranjem hrane, s projektom zgodnje obravnave slepih in slabovidnih predšolskih otrok, z akcijo tečem da pomagam, ljudsko kuhinjo, zbiranjem rabljenih očal, plakatom mir… Prepričan sem, da bomo še bolj utrdili delo v naših klubih, kjer naj bosta druženje in prijateljstvo temelj našim uspešnim akcijam. Morda se bo potrebno vračati k našim temeljnim postulatom, da se ne bi izgubili v množici humanitarnih organizacij, ki nastajajo.

Sreča je nekaj, kar je najteže opisati. Sreče ne moreš narisati. Srečo lahko le začutiš, takrat ko ti v prsih tako čarobno zaigra. Ko si preprosto – srečen. Naj bo sreča vaša sopotnica na vsakem koraku, ki ga boste naredili v prihajajočem letu. Naj prekipeva. In takrat jo podelite tudi z drugimi. Takrat bo vaša sreča še večja.

 

Srečno!

Branko Dolenc

Vaš guverner

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox