Lions klubi organizirajo pestro paleto dobrodelnih prireditev in tako uspešno izpolnjujejo poslanstvo lionizma. Ob tem je guverner dal poseben poudarek tudi izobraževanju RLLI, ki je že drugo leto zapored potekalo na Šmarjetni gori. Po odličnih odzivih sedaj sledijo številna druga izobraževanja, ki so po mnenju guvernerja ključna za našo rast v prihodnje. Naša prioriteta v prihodnje pa bo projekt Celostne zgodnje obravnave slepih in slabovidnih predšolskih otrok. Zaradi pereče problematike so za obravnavo potrebna izdatna finančna sredstva, za katera bomo kandidirali za sredstva LCIF. Ob soudeležbi slovenskih klubov in novi SMS akciji bomo projekt lahko postavili na trdne temelje in omogočili predšolskim otrokom obravnavo, ki jo potrebujejo. Vse podrobne informacije bodo predstavljene s strani conskih predsednikov. Kot tudi pomembnost poročanja, ki ga je na seji predstavil Boris Žnidarič, PDG, koordinator za razvoj GMT. Slovenija je odlična v poročanju, še vedno pa je kar nekaj naših klubov, ki so aktivni, a ne poročajo.

V Metliki je bil izpostavljen tudi uspešen projekt Donirane hrane (Viški hrane), ki se pod pooblaščenstvom Zdeneta Podlesnika uspešno širi. Trenutno se dnevno pobira v 66 trgovinah, količina hrane se povečuje in s tem število prostovoljcev. Projekt je naša najbolj prepoznavna redna aktivnost, ki spreminja pogled na lionizem v Sloveniji in mu dodajo novo komponento. Kabinet je obravnaval tudi uspešno izpeljan Slovenski dan lionzima, ki je letos v Izoli združil več kot 150  lionov in leotov v 10-urnem lionističnem druženju. Guverner je izpostavil odlično organizacijo in izvedbo ter poudaril pomembnost dogodka za celotno članstvo. Kabinet je soglasno sprejel predlog pooblaščenke za odnose z javnostmi in dogodka Maje Krušič Šega, da bo v naslednjih letih Slovenski dan lionizma potekal vsako prvo sejo v letu. Posebni dan si zasluži našo pozornost, zato se 1.viceguverner Gregor Pajič nadeja še večje udeležbe, kot je bila tokrat. Posebno pozornost klubov pa bi naj pritegnile tudi Lnovice, ki bodo po mnenju pooblaščenca PDG Dorijana Maršiča vsebinsko dovršene samo takrat, ko bodo tako člani kabineta kot klubi vestno poročali in pošiljali novice in informacije o aktivnostih. Kot je bilo sodelovanje v mednarodnem natečaju Plakat miru, ki ga uspešno koodrinira Darja Delavec. Iz leta v letu sodeluje več klubov, ki s tem prispevajo tudi k večji ozaveščenosti mladih. V teku je izbor zmagovalnega plakata in številne lokalne prireditve in razstave plakatov otrok.

Ob koncu seje se je guverner zahvalil članom kabineta in klubom za odličen začetek lionističnega leta: »Želim si, da bi v smeri odličnosti pomoči nadaljevali. Veliko ljudi potrebuje našo pomoč, zato moramo tudi v prihodnje stopiti skupaj in prisluhniti. Pomagamo! S ponosom!«

 

Zapisala:

Maja Krušič Šega

Pooblaščenka za odnose z javnostmi 

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox