DDTC Barčica je program Centra za socialno delo Koper, namenjen občanom MO Koper, ki imajo dolgotrajnejše težave v duševnem zdravju. Program bo prihodnje leto praznoval dvajseto obletnico delovanja. Uporabniki se dnevno vključujejo v razne oblike kooperantskega dela, aktivni so v kulturnem ter v športnem življenju.

Šport je ena od pomembnejših dejavnosti, ki vzpodbuja aktivno vključevanje v običajno življenje. Redna telovadba ter pohodništvo sta stalnici, prav tako že vrsto let balinajo, igrajo košarko ter so aktivni v plavanju in na treningih juda. 

V zadnjem obdobju so na pobudo uporabnikov začeli tudi kolesariti. Dejavnost se je med uporabniki Barčice hitro »prijela« ter postala priljubljena. Obalne ceste so zaradi tega dobile novo skupinico kolesarjev, spogledujejo pa se tudi s cestami, ki niso samo obalne.

Barčica Koper

Na slovesnosti, ki je potekala v prostorih dnevnega centra, je v krajšem kulturnem programu pevski zbor DDTC Barčica zapel »tisto znano« pesem Letečih potepuhov o ukradenem biciklu, nakar se je skupina kolesarjev podala na svojo redno turo.

Donacija Lions kluba Istra Ankaran je prišla kot naročena, saj bo omogočala še enemu uporabniku več, da se preizkusi v kolesarjenju. Ima pa tudi simbolni pomen in odpira nove možnosti za sodelovanje pri projektih, ki DDTC Barčico čakajo v prihodnosti.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox