V ospredje svojega delovanja je postavil klubske aktivnosti, ki so gonilo in osnova naše organizacije. »Slovenski dan lionizma, Tečem, da pomagam, Plakati miru, zbiranje očal, pa so dogodki in akcije, ki ostajajo, nas združujejo in bogatijo. Ob našem delovanju nas naj vodi srčnost, iskrenost in dobro namernost. Ker lionizem smo ljudje,« je še poudaril guverner.

Odlično udeležbo na prvi seji, ki je potekala 26. septembra 2015 na Rektoratu Univerze v Mariboru, so dopolnili še povabljeni predsedniki Lions klubov. Guverner je predstavil ambiciozen program, poln aktivnsti, lanski guverner Jurij Šarman pa uspešno leto delovanja in priporočila za naprej. Boris Žnidaršič, vodja GMT in Lorena Hus, vodja GLT, pa sta ob predstavitvi področja v ospredje postavila članstvo, izobraževanje in vodenje klubov. S te se tudi ukinja Lions šola, zato smo se na ganljiv način s posebnim priznanjem guvernerja zahvalili za več kot 17 letno vodenje Lions Šole Andreju Škarabotu, ki je dal slovenskemu lionizmu sijaj znanja. Kot strokovnjak bo od sedaj naprej deloval v okviru GLT.

Poseben poudarek je na tokratni seji guverner namenil Viškom hrane. Pooblaščenec Zdene Podlesnik je predstavil perečo stanje lakote v Sloveniji: »Zavedati se moramo, da je socialni učinek donirane hrane izjemen, hkrati pa se moramo zavedati odgovornosti ob tem.« K projektu Viški hrane pristopa vedno večje število Lions klubov, razdeljena je izredno velika količina hrane, opravljenih je veliko prostovoljnih ur.

Ob koncu so člani kabineta izglasovali podporo kandidature Gufrun Yngvadottir za 1. Žensko predsednico mednarodne organizacije. Neformalno druženje se je nadaljevalo na kmečkem turizmu Hočevar.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox