Lions klub Novo mesto je v petek, 18. aprila 2014 novomeškemu Rdečemu križu predal 70 paketov s hrano za socialno ogrožene družine v naši občini. Čeprav  prvenstveno veliko pozornosti in pomoči posvečamo slepim in slabovidnim se vse bolj pogosto odzivamo na stiske otrok, mladostnikov, družin in invalidov. Ker število socialno ogroženih v naši občini zelo hitro narašča, samo do danes so razdelili toliko pomoči kot so jo lani v pol leta, smo pomagali tudi s prehranskimi paketi.

Lion Boris Dular je ob predaji pomoči povedal, da smo tudi letos priskočili na pomoč tudi Rdečemu križu, kakor smo že več let doslej. Da si želi, da bi bilo posnemovalcev, dobrih ljudi več, predvsem pa, da bi se razmere v državi čim prej izboljšale, saj so podatki o socialno ogroženih iz meseca v mesec bolj zaskrbljujoči.

Na Rdečem križu pa je Ivanka Ravnikar Plut , predsednica odbora sklada za pomoč ljudem v stiski povedala, da je pomoč Lionsov še kako dobrodošla. Vsak mesec razdelijo takšno pomoč 320-im družinam. Hrano morajo zagotavljati sami, saj zalog iz Evropske unije letos ni. Tudi na RK Novo mesto si želijo, da bi bilo takšnih donacij čim več. 

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox