“Vsi smo osupnili ob posnetkih in poročilih o tem kako je narava iznenada otrpnila v ledu, rušila betonske in železne drogove enako kot debla velikih dreves v gozdovih, uničila krhke sadovnjake, parkovne nasade ter nekatere ljudi po mestih in podeželju za dalj časa zavila v temo in mraz. Na našem koncu države ni bilo najhuje, je pa kar nekaj družin in kmetij, ki elektrike še vedno niso dobili in bogve kdaj jo bodo. Upajmo, da čim prej”, so sporočili iz novomeškega LIONS kluba.

Lionsi tako niso čakali. Njihov član Blažo Tasev, lastnik podjetja Tabakum, se je takoj odločil v imenu Lions kluba podariti agregat družini v vasi Sela pri Hinjah.

Tudi Lions klub je kupil agregat in ga daroval v to vas, gasilcem iz Hinj, kjer imajo velike težave z oskrbo elektrike. Posojali ga bodo vsem, ki nimajo elektrike in tako lažje pričakali to življenjsko pomembno energijo.

Razmere sta si v Hinjah ogledala predsednik Lions kluba Gorazd Medle in Blažo Tasev in tja tudi odpeljala oba agregata. Po pričevanju prebivalcev tistih krajev, bodo namreč brez normalne oskrbe z elektriko še kar nekaj časa.

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox