Prve turnirje smo (v našem klubu) organizirali v Lipici (premierni turnir je bil izveden v klubskem letu 1994/1995), nadaljevali smo na igrišču v Mokricah, po izgradnji golf igrišča na Ptuju pa smo to (vsakoletno)  humanitarno akcijo preselili na to lokacijo.

Tudi jubilejni 20. dobrodelni turnir, ki bo naslednjem letu, bomo izvedli na tem igrišču.

Tokratnega turnirja se  je udeležilo 46 igralk in igralcev, od tega  10 lionistk oziroma lionistov, kar je nekaj manj kot v preteklih letih, ko so tekmovali člani Lions klubov  in golfisti iz območja celotne države.

Tako kot sicer se, žal,  tudi v teh klubskih akcijah jasno izkazuje trenutno  (ekonomsko in družbeno) stanje v naši domovini. Donatorjev oziroma sponzorjev za naše tovrstne akcije je vedno manj pa tudi aktivni igralci golfa imajo na razpolago vedno več (predvsem poslovnih) turnirjev, ki so morda privlačnejši kot so turnirji slovenskih Lions klubov.

 

Na tokratnem turnirju smo – enako kot doslej – najboljšim igralcem (neto rezultat v dveh kategorijah) in igralkam (neto rezultat) ter  najboljšemu igralcu (bruto rezultat) podelili pokale. Za najdaljši udarec (ženske in moški), najbližje zastavici (na igrišču in pri dobrodelnem “chipp-anju”) ter za najboljšega tekmovalca med lionisti (Vladimir Bračko iz LK Celje Keleia) pa smo namenili praktične nagrade, ki jih že vrsto let donira družba SEB GROUP, ki jo vodi članica LK Maribor Zarja ga. Romana Kancler. Tudi tokrat pa so bili pri  animaciji za dobrodelno “chipp-anje” (po zaključku turnirja) zelo aktivni otroci nekaterih naših članov.

V okviru letošnjega turnirja smo (s pogodbeno določenim prispevkom izvajalca turnirja, donacijami in tradicionalnim dobrodelnim “chipp-anjem” po zaključku turnirja) zbrali preko 1000 EUR, ki smo jih namenili Medobčinskemu društvu slepih in slabovidnih Maribor za nakup delovnih pripomočkov.

 

REZULTATI 19. DOBRODELNEGA TURNIRJA

 BRUTO

1. mesto:  Vladimir Toplak

NETO ŽENSKE

1. mesto: Majda Božič

2. mesto: Dragica Vojsk

3. mesto: Nada Vižintin

NETO MOŠKI (HDCP 0 – 27,0)

1. mesto: Stanislav Vojsk

2. mesto: Branko Stančič

3. mesto: Božo Knuplež

NETO MOŠKI (HDCP 27,1 – 54)

1. mesto: ANDI BRLIČ

2. mesto: SAŠA KNEŽEVIČ

3. mesto: MILAN HEINC

Kategorije: Novice

Stran postavil in vzdržuje Madbox